Workshop inom fotonik

11 april, 13.00 – 16.00
Domnarvsgården, Borlänge

 

Ett av EU:s utsedda områden för möjliggörande teknologier är fotonik. Det baseras på användning av ljus av olika former, t.ex. radiovågor, UV-, IR- eller synligt ljus, radar, röntgen, mm och kan användas i många olika sammanhang, t.ex. för instrumentering och sensorteknik för produktionskontroll, oförstörande provning, materialteknik, märkning, övervakning, visionssystem, mät- och analysinstrument, verktygs- och maskintillverkning, digitalisering – industri 4.0, automation, additiv tillverkning, optiska komponenter och system, mm.

 

Ditt företag kan få plats för presentation av en utmaning eller lösning som ni har och som kan kopplas till fotonikbaserade tekniker. Om ni är leverantörer av utrustning finns möjligheter till kontakter med kunder – eller vice versa!

 

Eller, varför inte bara komma in och lyssna av vad som rör sig inom området?

 

Program:

 

  • PIMAP – en möjlighet för innovationsbenägna företag att utveckla och tillämpa tekniklösningar inom fotonik för en internationell marknad
  • Möjliga tillämpningar och behov av fotonik inom stål- och metallrelaterad verksamhet
  • Affärsmöjligheter för små och medelstora företag med fotonikbaserade komponenter, lösningar eller service
  • Behovet hos stålindustrin
  • För intresserade: Studiebesök på Swerim, Kista, 12 april. Resurs bl.a. för metallrelaterade analyser, projekt och testbäddar

 

Vi bjuder på kaffe och deltagandet är kostnadsfritt!

 

Anmälan, med ev. önskemål om att få presentera ditt företag, till:
Lena Norrström, lena.norrstrom@iucdalarna.se

Senast 2019-03-01

OBS: Diskussioner och presentationer sker på engelska!

Domnarvsgården hittar du här!

 

Välkommen!

 

Triple Steelix deltar som partner i COSME-projektet PIMAP, som riktar sig till små och medelstora företag som vill hitta nya möjligheter på en global marknad.

Via PIMAP-projektet, som är ett test av ett koncept för stöttning av små och medelstora företag som vill växa internationellt, finns även möjligheter till rabatterat deltagande i mässor, för tillfället med fokus på marknader i USA och Kanada.

 

https://www.clustercollaboration.eu/profile-articles/pimap-partnership-supporting-its-companies-access-international