Är ditt företag nyfiket på nya affärsmöjligheter på en hållbar, växande och global offshoremarknad?

Kom och delta i vår workshop 22 mars 2018 vid Haganäs utanför Borlänge!

Triple Steelix har nöjet att bjuda in till en workshop om förnybar energi till havs, en ny spännande offshoremarknad med nya affärsmöjligheter för svenska företag t.ex. från stål- och verkstadsindustrin. Workshopen ingår som en del i projektet Nya värdekedjor för offshore (vindkraft, vågkraft, tidvatten och havsbruk) som genomförs av parterna Triple Steelix, Offshore Väst, Automation Region, FPX och SSY.

Syftet med workshopen är att ge en introduktion till marknaden och att samla idéer och förslag för fortsatt arbete för att hjälpa intresserade företag i regionen nå nya affärsmöjligheter. Denna workshop ger en liten inblick i några värdekedjor genom ett par korta intressanta presentationer från inbjudna företag. Vi sätter fokus på havsbaserad vindkraft. Vattenfall, en av de världsledande aktörerna inom havsbaserad vindkraft och Flowocean, ett utvecklingsbolag inom flytande vindkraft, kommer att presentera sina verksamheter och hur de ser på framtiden.

Marknaden efterfrågar säkra och effektiva lösningar för tuffa miljöer. I workshopen diskuteras vad det innebär och vilka behov, utmaningar och samarbeten vi kan se.

Workshopen vänder sig primärt till SME:s men vi välkomnar även större företag som är intresserade.

Kom och lyssna till några spännande presentationer och delta i diskussioner med andra intresserade företag. Kanske är det här ett helt nytt marknadssegment där din kompetens bidrar till nytänkande, innovation och konkurrenskraftiga lösningar. Var med och bidra med idéer och förslag som du tycker är viktiga för ert företag.

Datum: 22 mars 2018

Tid: Kl. 10:00 – 14:00

Program:
1. Presentationer av bl.a. Vattenfall och Flowocean
2. Diskussion kring mötesdeltagarnas affärs- och utvecklingsmöjligheter inom området

Plats: Haganäs utanför Borlänge

Kostnadsfritt deltagande inkl. lunch och fika

Anmälan: Anmäl dig här. Vänligen anmäl dig senast den 15 mars 2018.

Vid frågor, kontakta Gert Westergren, 070 220 71 54, gert.westergren@triplesteelix.se

Varmt välkommen!

Haganäs – hitta hit!
http://www.haganas.com/kontakt/

 

 

Denna workshop arrangeras inom ramen för Projektet Nya värdekedjor för offshore

Några av Sveriges starka Innovationsmiljöer och samarbetspartners (Triple Steelix, OffshoreVäst, Automation Region, FPX och SSY) har startat ett mycket spännande samarbetsprojekt Nya framtida värdekedjor för Offshore med syftet att skapa tillväxt hos svensk industri.

Målet är att identifiera 4 – 5 värdekedjor där nya kontakter, ny teknik och kanske även affärsmodeller möts och leder till lika många operativa utvecklingsprojekt. Och självklart hoppas vi på kontakter som även gynnar den dagliga verksamheten. Projektet pågår under ca 2 år och delfinansieras av ERUF (Europeiska regionala utvecklingsfonden) via Tillväxtverket.

Projektet riktar sig primärt till intresserade SME men även till andra företag t.ex längre upp i värdekedjorna, materialleverantörer, systemleverantörer och företag nära slutanvändare. Öppen dialog inom de olika värdekedjorna mellan olika leverantörer är viktigt för framgångsrik utveckling.

Projektet erbjuder

Information/guidning/nätverk/nya kontakter/innovationsarena (t.ex. workshops mm)
Kanaler till test/demo-miljöer för produktutveckling
Hjälp för identifiering av utmaningar och formulering av projekt – struktur/text till ansökan. Identifiering utlysningar.